Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 26.09.2014. 13:00
  • Splitsko-dalmatinska

Zaštitite maslinu od maslinine muhe i paunovog oka!

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 78
  • 3
  • 0

Na većini opažačkih punktova još uvijek bilježimo značajan let maslinine muhe (Bactrocera oleae). Postotak zaraze pregledanih plodova maslina kreće se ovisno o lokalitetu, s tim da je kod svih uzoraka prešao prag zaraze od 10-15 %.

Stoga preporučujemo još jednu zaštitu za maslinike koji su tretirani sukladno našim preporukama, uporabom pripravka na osnovi deltametrina, trgovačkog naziva Decis 2,5 EC, koji ima karencu 7 dana.

U maslinicima u kojima se redovito primjenjivala metoda zatrovanih mamaca na osnovi spinosada s atraktantom, trgovačkog naziva Succes bait također prepuručujemo zaštitu uz poštivanje karence koja za ovaj pripravak iznosi 14 dana.

Vremenski uvjeti pogoduju razvoju i širenju gljivične bolesti paunovo oko (Spilocaea oleagina) te je uputno obaviti zaštitu uporabom pripravka na osnovi bakra trgovačkog naziva Neoram WG kojemu je karenca 15 dana.

Pripravke koristiti prema uputama proizvođača,popuniti evidencijsku listu o korištenju sredstava za zaštitu bilja, a praznu ambalažu nakon upotrebe sredstva za zaštitu bilja zbrinuti na zakonom propisan način.

Silvija Marušić dipl.ing.agr.
e-mail: Silvija.Marusic@savjetodavna.hr
mr. sc. Ivana Župić
e-mail: Ivana.Zupic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner